De Preamsjongers

Nieuws

Een terugblik op het oude jaar 2019 en vooruit zien naar het nieuwe jaar 2020

Ons eerste optreden was het Voorjaarsconcert in april. Een goed gevulde zaal in De Knyp genoot van ons optreden.

In mei hadden we een optreden bij zorgboerderij It Wolwêzen in De Knipe, tijdens hun Open Huis. Het was winderig en fris. Het publiek kwam meer voor het Wolwêzen gebeuren dan voor de zang.

Eind mei hebben we voor dit seizoen de oefenmiddagen afgesloten, maar in juni waren we als koor bij de opening van de vernieuwde Meijerweg om met een aantal nummers hieraan een feestelijk tintje te geven.

In februari hadden we een zeer gezellige avond, een avond met oud-Hollandse spelletjes.

Na de vakantie gingen we elke woensdag oefenen voor de Knypster Merke. Ons optreden was dit keer niet alleen op de middag maar ook op de avond. ’s Middags bleef het droog met veel publiek, maar ’s avond waren er door de regen minder toeschouwers.

Een paar weken later bezochten wij op een oefenmiddag de zorgboerderij BoerenBlij in Haskerhorne en we verzorgden daar een optreden. Het was zeer geslaagd; het publiek ging zelfs een dansje maken. Ook de koorleden ervoeren dit als een prachtig optreden, mede door de goede akoestiek van de huiskamer.

In 2020 wacht het koor voorlopig twee nieuwe uitdagingen:

De eerste is op 9 februari: ons Voorjaarsconcert, een optreden samen met Gurbe Douwstra in de Nij Brongergea Tsjerke in De Knipe.

Op 21 maart in de Skâns te Gorredijk een optreden samen met de Peije Sjongers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *